רוויט היא תוכנה שאני מאוד אוהב לעבוד איתה, היא תוכנה חזקה, חוסכת לי המון כאב ראש ויעילה בדיוק למה שאני עושה, שזה תכנון מבנים (BIM).
אוטודסק החליטו לייצר גרסה קצת יותר קלילה וזולה, שקוראים לה רוויט לייט.
הרבה שואלים אותי על ההבדלים ביניהן ואיך לדעת איזו תוכנה מתאימה להם יותר - רוויט או רוויט לייט? אז כתבתי מאמר שמסכם את ההבדלים העיקריים בין התוכנות כדי לעזור לכם להחליט איזו מהן עונה על הצרכים שלכם.
קצת על כל אחת
רוויט, או בשמה הרשמי Autodesk Revit, היא תוכנה לתכנון מבנים (BIM). היא משמשת אדריכלים, קבלנים ואנשי מקצוע (אינסטלטורים, קונסטרוקטורים, חשמלאים וכו'), מהנדסים ומעצבי פנים כדי לתכנן, לעצב ולנהל פרויקטים. רוויט כוללת מגוון רחב מאוד של כלים ומאפיינים שתוכננו במיוחד עבור צרכים של תכנון, מידול, אנליזה וסימולציות, תהליכי בניה ועבודה מרחוק.
רוויט לייט היא גרסה קלילה יותר של רוויט הרגילה ולכן גם מוגבלת ביכולות שלה. מסיבות אלו רוויט לייט היא זולה יותר מרוויט הרגילה. היא מכילה הרבה מהכלים ומהמאפיינים שהגרסה הרגילה מכילה אבל חסרה במאפיינים מתקדמים שמיד נפרט אותם. רוויט לייט נועדה לעבודה על פרויקטים קטנים (כמו למשל הרחבה של בית קיים) ועבור משתמשים שלא צריכים את היכולות הגבוהות שיש לגרסה הרגילה להציע.
כל אחת מהתוכנות עונה על צרכים מסויימים וכל אחד יכול לבחור עם מה נכון לו לעבוד.
פונקציונליות
רוויט כוללת מגוון רחב יותר של כלים ותכונות משודרגות יותר מאשר רוויט לייט. כמו למשל מידול פרמטרי, אנליזה וסימולציה ותיעוד בניה מקיף.
רוויט לייט חסרה בכלים אנליטיים וחישוביים, יכולות רינדור מתקדמות וכלים לשיתוף הפרויקט מרחוק.
שיתוף עבודה מרחוק
רוויט בעלת יכולות שיתוף מרחוק כמו היכולת לאתר שינויים ולגשת למודלים מענן, כך אנשי מקצוע שונים ששותפים לפרויקט יכולים לעבוד על אותו המודל ואף לרשום הערות.
רוויט לייט לא כוללת את היכולות הללו ולכן נועדה לפרויקטים שכוללים יוזר אחד, single-user projects.
מידול 3D
רוויט מציעה כלי 3D מתקדמים ויכולות ויזואליזציה משודרגות, לעומת רוויט לייט שאצלה כלי המידול הם מאוד בסיסיים ואין לה יכולות ויזואליזציה משודרגות כמו רינדור למשל.
תוספים ואינטגרציות
רוויט תומכת בכמות מגוונת מאוד של פלאגינים (Plugins) ואינטגרציות שמשפרות את היעילות של התוכנה. ברוויט לייט יכולות הפלאגינים הן מאוד מוגבלות.
עקומת למידה
רוויט היא תוכנה עם יכולות מאוד גבוהות ולכן היא גם מסובכת יותר ומצריכה זמן למידה ארוך יותר.
רוויט לייט, כשמה כן היא, קלילה וכך גם הממשק שלה פשוט, מה שמקל על הלמידה של משתמשים חדשים.
מחיר
רוויט יקרה יותר (כ-3000 דולר בשנה) עם עמלות הרשמה לעומת רוויט לייט (כ-550 דולר בשנה) שמסיבה זו מתאימה יותר למשרדים קטנים או לאנשי מקצוע שעובדים לבד.
לטבלה מפורטת מאתר אוטודסק שמסכמת את ההבדלים במאפיינים בין רוויט לבין רוויט לייט לחצו כאן
איך אפשר לדעת איזו גרסה מתאימה לי?
הדרישות הייחודיות שיש לכם וסוגי הפרויקטים עליהם אתם עובדים, יקבעו איזה גרסה של תוכנת רוויט מתאימה לכם יותר.
רוויט לייט היא גרסה שיותר נוחה כלכלית אם אתם עובדים על פרויקטים קטנים ולא מורכבים.
רוויט תתאים לכם אם הפרויקטים שלכם גדולים ומורכבים שכוללים מאפיינים כמו מידול ורינדור ויכולות עבודה מרחוק עם אנשי מקצוע אחרים.
ההחלטה הסופית שלכם אם לעבוד עם רוויט או עם רוויט לייט, תלויה בסופו של דבר במצבכם הכלכלי ובהבנה איזו מהתוכנות תעניק לכם את הכלים שהכי תואמים לצרכים שלכם.
יש לכם שאלות נוספות? לא בטוחים אם רוויט לייט עונה על הצרכים שלכם? אם רוויט שווה את ההשקעה?
בהצלחה!
Comments